Πενήντα χρόνια από το διπλό έγκλημα του ξενοκίνητου, προδοτικού πραξικοπήματος και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής και η Κύπρος εξακολουθεί να είναι ημικατεχόμενη ενώ η Τουρκία συνεχίζει την άκρως εχθρική πολιτική της έναντι των Ελλήνων της Κύπρου. 

Η παράνομη ΕΟΚΑ Β’ και η Χούντα των συνταγματαρχών της Αθήνας οδήγησαν τα τανκς εναντίον του Προεδρικού και κατέλυσαν τη δημοκρατία.  Πολέμησαν ενάντια στον εκλεγμένο ηγέτη της Κύπρου και ενάντια στον Κυπριακό Λαό, σκότωσαν και συνέλαβαν μεγάλο αριθμό νομιμοφρόνων πολιτών που αντιστάθηκαν στην προδοσία και παρέδωσαν στον Τούρκικο Αττίλα τη μισή σχεδόν Κύπρο που εξακολουθεί να βρίσκεται υπό κατοχή από εκείνο το μαύρο καλοκαίρι του 1974.

Η Οργάνωση Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης Κύπρου, καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την αποτρόπαια τουρκική εισβολή, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα την κατάληψη μεγάλου μέρους της πατρίδας μας ενώ παράλληλα προκάλεσε μια ασύλληπτου μεγέθους τραγωδία με χιλιάδες νεκρούς, αγνοούμενους και άλλων αποτρόπαιων εγκλημάτων του τουρκικού στρατού και όχι μόνο, κατά των Ελλήνων της Κύπρου.

Μισό αιώνα μετά και η πατρίδα μας παραμένει υπό κατοχή με όλες τις συνέπιες που συνεπάγονται.  Οι προσπάθειες για μια δίκαιη λύση του Κυπριακού προβλήματος στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας προσκρούει στην τουρκική πολιτική τρομοκρατίας που ασκεί η τουρκική κυβέρνηση κατά ενός κράτους μέλους της ΕΕ.  Δυστυχώς οι προοπτικές μιας δίκαιης λύσης, αυτή την στιγμή τουλάχιστον φαντάζουν πολύ απομακρυσμένες, παρόλα αυτά όμως πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για μια δίκαιη λύση ή οποία θα εξασφαλίζει ασφάλεια και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των νόμιμων κατοίκων της Κύπρου.       

Καλούμε όλα τα μέλη να δώσουν μαζικά το παρόν τους σε όλες της εκδηλώσεις καταδίκης των μαύρων επετείων του καλοκαιριού του 1974 ώστε να μείνει ζωντανή η ελπίδα και η προσδοκία για μια οριστική, δίκαιη και λειτουργική λύση του κυπριακού προβλήματος.

Γραμματεία ΟΛΤΕΚ

18/7/2024