Με αφορμή τον διορισμό των μελών της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας το ΚΔΣ της ΟΛΤΕΚ επιθυμεί να επισημάνει τα πιο κάτω:

Το συνταγματικό δικαίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, να διορίζει τα μέλη της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, είναι απόλυτα σεβαστό. Παρόλα αυτά όμως, μας προκαλεί απογοήτευση το ότι η Μέση Τεχνική Εκπαίδευση αγνοείται για άλλη μια φορά, αφού δεν εκπροσωπείται ούτε και στην νέα σύνθεση της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας. Οι κατά καιρούς δηλώσεις από την κυβέρνηση, για τον ζωτικής σημασία ρόλο που έχει να διαδραματίσει η Τεχνική Εκπαίδευση, δεν μετουσιώνονται ούτε και αυτή την φορά σε πράξεις που θα κινούνται προς αναβάθμιση και εξύψωση της.

Πέρα από την εξόφθαλμη ανισορροπία, όσον αφορά την εκπροσώπηση των τριών βαθμίδων της Δημόσιας Εκπαίδευσης, αφού εκπροσωπείτε μόνο η μία, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η ηχηρή απουσία των γυναικών από την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας. Υπάρχουν αναμφίβολα, αμέτρητες ικανότατες γυναίκες στις τάξεις των εκπαιδευτικών οι οποίες θα μπορούσε, κάποιες από αυτές, με μεγάλη ευχέρεια να επιλεγούν.

Τελειώνοντας, ευελπιστούμε πως θα υπάρχει εξίσου καλή συνεργασία αλλά και αξιοπιστία όπως και με την προηγουμένη σύνθεση της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.

21 Νοεμβρίου 2022

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.