Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο κάθε μορφή βίας, απειλές ή εκφοβισμούς που στρέφονται κατά των εκπαιδευτικών, επειδή ως εργαζόμενοι, καλούνται να εφαρμόσουν τα υγειονομικά μέτρα κατά της νόσου Covid-19, που αποφασίζονται, όχι από τους εκπαιδευτικούς, αλλά από την ίδια την Κυβέρνηση.

Κάθε πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να διαμαρτύρεται και να εκφράζει τους προβληματισμούς του αναφορικά με τα μέτρα που λαμβάνονται κατά της Covid-19, δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να εκφοβίζει ή να απειλεί ακόμα και τη ζωή του εκπαιδευτικού προσωπικού. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο αυτό, εκφράζουμε τη συμπαράσταση των Οργανώσεών μας προς την ΠΟΕΔ και τους εκπαιδευτικούς της Δημοτικής Εκπαίδευσης για τις άδικες επιθέσεις και απειλές που δέχτηκαν από μερίδα γονιών.

Συνακόλουθα με τα πιο πάνω, καταδικάζουμε απερίφραστα την αποτρόπαια και εγκληματική ενέργεια τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού στο Επαρχιακό Γραφείο του Υπουργείου Παιδείας στην Λεμεσό, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή δεκάδων συναδέλφων και άλλων λειτουργών του ΥΠΠΑΝ.