Καθυστέρηση στην Ψήφιση Νομοσχεδίου για το Συνταξιοδοτικό

Οι Οργανώσεις ΟΗΟ (ΣΕΚ) – ΣΗΔΗΚΕΚ (ΠΕΟ) – ΠΑΣΥΔΥ – ΟΕΛΜΕΚ – ΠΟΕΔ – ΟΛΤΕΚ – ΣΑΚ και ΣΥΠΥΚ, μετά από κοινή σύσκεψή τους εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευσή τους για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση που παρατηρείται στην ψήφιση των δύο Νομοσχεδίων, σχετικά με το συνταξιοδοτικό ζήτημα που αφορά τους εργαζόμενους στον Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.

 

Υπενθυμίζουμε ότι οι συμφωνίες για το συνταξιοδοτικό που αποτελούν προϊόν κοινωνικού διαλόγου, έχουν συνυπογραφεί μεταξύ των Συντεχνιών και του Υπουργού Οικονομικών, μετά από μακροχρόνιες συζητήσεις και διαβουλεύσεις (στις 20/5/2021 με ΠΑΣΥΔΥ – ΟΕΛΜΕΚ – ΠΟΕΔ – ΟΛΤΕΚ – ΣΑΚ και στις 2/12/2021 με ΟΗΟ (ΣΕΚ) και ΣΗΔΗΚΕΚ (ΠΕΟ) ενώ τον Ιούνιο του 2022 κατατέθηκε από την Κυβέρνηση στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση.

 

Καλούμε την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού να επισπεύσει και να ολοκληρώσει τις συζητήσεις που διεξάγονται στο επίπεδο της, με στόχο τα υπό αναφορά Νομοσχέδια να κατατεθούν άμεσα στην ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση, τερματίζοντας την μακρόχρονη αγωνία χιλιάδων ανασφάλιστων εργαζομένων στον Κρατικό Τομέα.

 

Δηλώνουμε ότι θα παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις σχετικά με το σοβαρό αυτό ζήτημα και θα επαναξιολογήσουμε τα δεδομένα όπως αυτά θα είναι ενώπιον μας τις επόμενες εβδομάδες. Οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση πέραν του Οκτωβρίου κρίνεται από την πλευρά μας αδικαιολόγητη και επιζήμια για τα Μέλη που εκπροσωπούμε.

 

Το όλο ζήτημα θα επαναξιολογηθεί από πλευρά μας σε νέα κοινή συνάντηση μας, περί τα τέλη Οκτωβρίου.

 

Κλείνοντας δηλώνεται προς κάθε κατεύθυνση η αποφασιστικότητα και η προσήλωση μας για ανάληψη συλλογικών ενεργειών που θα προωθούν την τελική υλοποίηση των συμφωνηθέντων, ώστε να δοθεί τέλος στο μακροχρόνιο αυτό εργασιακό ζήτημα.

 

Από τις Οργανώσεις

 

ΟΗΟ (ΣΕΚ) – ΣΗΔΗΚΕΚ (ΠΕΟ) – ΠΑΣΥΔΥ – ΟΕΛΜΕΚ – ΠΟΕΔ – ΟΛΤΕΚ – ΣΑΚ και ΣΥΠΥΚ

07.10.2022