Σαράντα έξι χρόνια από το διπλό έγκλημα του ξενοκίνητου, προδοτικού πραξικοπήματος και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής και η Κύπρος εξακολουθεί να είναι ημικατεχόμενη ενώ η Τουρκία συνεχίζει την άκρως εχθρική πολιτική της έναντι των Ελλήνων της Κύπρου.

Η Οργάνωση Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης Κύπρου, καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την αποτρόπαια τουρκική εισβολή, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα την κατάληψη μεγάλου μέρους της πατρίδας μας ενώ παράλληλα προκάλεσε μια ασύλληπτου μεγέθους τραγωδία με χιλιάδες νεκρούς , αγνοούμενους και άλλων αποτρόπαιων εγκλημάτων του τουρκικού στρατού και όχι μόνο κατά των Ελλήνων της Κύπρου.

Μισό σχεδόν αιώνα μετά και η πατρίδα μας παραμένει υπό κατοχή με όλες τις συνέπειες που αυτό συνεπάγεται. Οι προσπάθειες για μια δίκαιη λύση του Κυπριακού προβλήματος στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας προσκρούει στην τουρκική πολιτική τρομοκρατίας που ασκεί η τουρκική κυβέρνηση κατά ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δυστυχώς οι προοπτικές μιας δίκαιης λύσης , αυτή την στιγμή τουλάχιστον φαντάζουν πολύ απομακρυσμένες, παρόλα αυτά όμως πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για μια δίκαιη λύση ή οποία θα εξασφαλίζει ασφάλεια και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των νομίμων κατοίκων της Κύπρου.

Καλούμε όλα τα μέλη να δώσουν μαζικά το παρόν τους σε όλες της εκδηλώσεις καταδίκης των μαύρων επετείων του καλοκαιριού του 1974 ώστε να μείνει ζωντανή ή ελπίδα και η προσδοκία για μια οριστική, δίκαιη και λειτουργική λύση του κυπριακού προβλήματος.