Σας ευχόμαστε χρόνια πολλά και καλή χρόνια, σε εσάς και στις οικογένειες σας.
Να ευχηθούμε για μια ακόμη φορά, όπως η νέα χρονιά φέρει επιτέλους την πολυπόθητη ελευθερία στον τόπο μας από τον βάρβαρο κατακτητή και επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια τους.

Μπήκαμε στο 2021 και ελπίζουμε όπως η πανδημία που μαστίζει την υφήλιο σύντομα να αντιμετωπιστεί, έτσι ώστε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα μας σε όλους τους τομείς.
Δυστυχώς η νέα χρόνια, μας βρίσκει αντιμέτωπους με νέο κύμα της πανδημίας, που εκδηλώνεται με ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και θανάτων.
Πάνω απ’ όλα προέχει η υγεία όλων μας, για αυτό σας καλούμε όπως τηρούνται πιστά όλα τα υγειονομικά μέτρα έτσι ώστε να αποφύγουμε δυσάρεστες εξελίξεις.

Βάσει της τελευταίας οδηγίας του ΥΠΠΑΝ στα σχολεία δικαιούνται να μην μεταβαίνουν οι συνάδελφοι οι οποίοι έχουν παιδιά μέχρι 14 ετών τα οποία χρίζουν φροντίδας και επίβλεψης.
Οι συνάδελφοι οι οποίοι θα παραμείνουν στο σπίτι θα συνεχίσουν να εργάζονται κανονικά μέσω τηλεδιάσκεψης.

Θέση της Οργάνωσής μας, όπως έχει διατυπωθεί αρκετές φορές είναι ότι οι μετακινήσεις όλων των εκπαιδευτικών και γενικά όλου του πληθυσμού πρέπει να μειωθούν δραστικά και να γίνονται εκεί όπου είναι απαραίτητο.
Στα σχολεία πρέπει να μεταβαίνουν τα άτομα τα οποία είναι απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία της κάθε σχολικής μονάδας και οι υπόλοιποι συνάδελφοι να εργάζονται εξ αποστάσεως.
Εν όψει των νέων μέτρων που θα ανακοινωθούν σύντομα, αναμένουμε ότι θα συμπεριληφθεί και αυτή η εισήγησή μας.

Για μια ακόμη φόρα σας καλούμε όπως τηρηθούν ευλαβικά από όλους τα νέα μέτρα για να γυρίσουμε το συντομότερο δυνατό μια νέα σελίδα στην ζωή μας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

ΚΔΣ ΟΛΤΕΚ