Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2023-2024 το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΤΕΚ απευθύνει σε όλους σας εγκάρδιο χαιρετισμό, σας καλωσορίζει στα σχολεία και σας εύχεται μια παραγωγική σχολική χρονιά και κάθε επιτυχία στο έργο που έχουμε να επιτελέσουμε.

Η ΟΛΤΕΚ καλωσορίζει ιδιαίτερα τους νέους συναδέλφους τόσο της Μέσης Τεχνικής όσο και της Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και τους διαβεβαιώνει ότι θα βρίσκεται στο πλευρό τους για κάθε δυνατή συνεργασία και βοήθεια.  Τους/τις καλούμε να ενταχθούν στην ΟΛΤΕΚ, το θεσμικό όργανο των Εκπαιδευτικών της Μέσης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης που, παρά τις δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες αγωνίζεται, θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία και διασφάλιση των δικαιωμάτων και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας όλων των εκπαιδευτικών μέσα στους σχολικούς χώρους.

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά η έναρξη και αυτής της σχολικής χρονιάς βρίσκει ξανά την πατρίδα μας ημικατεχόμενη.  Ευχόμαστε κατά τη νέα σχολική χρονιά να γιορτάσουμε στις σχολικές αυλές την απελευθέρωση και επανένωση της.  Εμείς ως ενεργοί πολίτες καλούμαστε να αγωνιστούμε μαζί με την πολιτική ηγεσία και να συμβάλουμε σε όλες τις προσπάθειες για την επίτευξη της πολυπόθητης απελευθέρωσης των σκλαβωμένων εδαφών μας, καθώς και ως εκπαιδευτικοί να εργαστούμε για την διασφάλιση συνθηκών ειρηνικής συνύπαρξης όλων των Κυπρίων σε ολόκληρη την επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Tα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, εκπαιδευτικά και συνδικαλιστικά, είναι πολλά και δύσκολα.  Σας διαβεβαιώνουμε ότι ως Οργάνωση δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αποδεχθούμε πολιτικές που πλήττουν το Δημόσιο Σχολείο και επηρεάζουν αρνητικά το εργασιακό καθεστώς και τα δικαιώματα μας.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τον ίδιο ζήλο συστηματικά, μεθοδικά και προγραμματισμένα έτσι ώστε πολλά αιτήματα εκπαιδευτικά και συνδικαλιστικά που μας αφορούν να τα αναδείξουμε και να θέσουμε τις βάσεις για ολική επίλυσή τους.

Ευχόμαστε και πάλι κάθε επιτυχία και δύναμη στο δύσκολο έργο σας για το καλό των μαθητών μας, και σας διαβεβαιώνουμε για μια ακόμη φορά ότι η Οργάνωσή μας θα είναι πάντα δίπλα σας, θα σας στηρίζει στην αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος παρουσιαστεί με τη νέα σχολική χρονιά και θα είναι συμπαραστάτης σας σε κάθε δίκαιο αίτημά σας.

Γραμματεία ΟΛΤΕΚ

1/9/2023