Καταδίκη Ανακήρυξης του Ψευδοκράτους

Η 15η Νοεμβρίου είναι η θλιβερή επέτειος της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους.  Η Οργάνωσή μας καταδικάζει, για άλλη μια φορά, αυτή την απαράδεκτη και αυθαίρετη αποσχιστική ενέργεια, που έγινε στις 15 Νοεμβρίου 1983 κατά παράβαση κάθε έννοιας ηθικής και διεθνούς δικαίου.

Η ανακήρυξη του ψευδοκράτους στρέφεται ενάντια στο σύνολο του Κυπριακού λαού.  Καταδικάστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη και από όλους τους διεθνείς οργανισμούς, ενώ μέχρι σήμερα κανένα κράτος εκτός από την Τουρκία δεν το έχει αναγνωρίσει.

Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια οι εκάστοτε κυβερνήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας κατέβαλαν κάθε προσπάθεια και προέβησαν σε πολλές υποχωρήσεις για εξεύρεση μιας λύσης που να ελευθερώσει τον τόπο μας, δυστυχώς η διχοτομική πολιτική της Άγκυρας, δεν επέτρεψε βήματα προόδου.

Είναι καιρός πλέον η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Διεθνής Κοινότητα να πιέσουν την Τουρκία για αλλαγή στάσης στο Κυπριακό πρόβλημα και να σταματήσει άμεσα την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.  Μόνο έτσι μπορεί να γίνει εφικτή μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, για το καλό όλων των νόμιμων κατοίκων της πατρίδας μας.

Η ΟΛΤΕΚ διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται μαζί με τον υπόλοιπο Κυπριακό Λαό για απαλλαγή από τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα και τον εποικισμό, για απελευθέρωση της χώρας και του λαού μας, για αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών όλων των Κυπρίων.  

14/11/2023

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.