Η ΟΛΤΕΚ εκφράζει την ικανοποίηση της για την σημαντική αύξηση των Οργανικών Θέσεων της Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο σε συνεδρία του την Τετάρτη 29/11/2023.

Η Οργάνωσή μας επιδίωξε μεθοδικά και συστηματικά την αύξηση των οργανικών θέσεων και κατ’ επέκταση τη μείωση του ποσοστού των συναδέλφων Αoρίστου χρόνου και Συμβασιούχων εκπαιδευτικών.  Η προσπάθειά μας αυτή άρχισε τα τελευταία χρόνια όπου σε Συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας είχαμε καταθέσει γραπτή πρόταση με την πάγια θέση μας, ότι με την κατάργηση των καταλόγων Διοριστέων θα πρέπει οι συνάδελφοι Εκπαιδευτές που υπηρετούν στις Τεχνικές Σχολές να μονιμοποιηθούν όλοι ανεξαιρέτως, άσχετα με το καθεστώς εργοδότησής τους.

Η Οργάνωσή μας είναι πεπεισμένη ότι οι επιπλέον πενήντα εννέα (59) μόνιμες θέσεις θα συμβάλουν σημαντικά στην επίλυση σημαντικών εργασιακών και εκπαιδευτικών προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους εκπαιδευτικούς αλλά και τις σχολικές μονάδες.  Μεταξύ άλλων θα διευκολυνθεί η στελέχωση κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα ενισχυθεί η συνοχή και η αποτελεσματικότητα των σχολικών μονάδων ενώ θα περιοριστούν οι συνεχείς μετακινήσεις των εκπαιδευτικών μεταξύ των διαφόρων σχολείων.

Αναμένουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας, βάσει των συμφωνηθέντων στα επόμενα δύο χρόνια θα προχωρήσει στην παραχώρησή και των υπολοίπων οργανικών θέσεων που χρειάζονται ούτως ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα που θα προκύψει με το ορόσημο του 2027 (κλείσιμο καταλόγων Διοριστέων).

1/12/2023

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.