Συνάντηση με Δημοτική Αρχή Πάφου 

Την Πέμπτη 11/1/2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Γραμματείας με την Δημοτική Αρχή Πάφου.  Θέμα της συνάντηση ήταν η ανάγκη δημιουργίας δεύτερης Τεχνικής Σχολής στην επαρχία Πάφου, όπου θα καλύψει τις πιεστικές ανάγκες που υπάρχουν ή επέκταση της υφιστάμενης.  Ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, πρότεινε χώρους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ανέγερση της νέας Τεχνικής.


Συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας

Η ηγεσία της ΟΛΤΕΚ στις 17/1/2024 σε συνάντηση που είχε με την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Δρ. Αθηνά Μιχαηλίδου, συζητήσαν για τις κτιριακές υποδομές και συγκεκριμένα για το που βρίσκονται τα έργα που αφορούν την Τεχνική Εκπαίδευση, καθώς και για την εύρυθμη λειτουργία της Τεχνικής Εκπαίδευσης σε ό,τι αφορά τις διοικητικές και εποπτικές θέσεις (επιθεωρητές).

Αναμένεται κατά την επόμενη συνάντηση με την Υπουργό να συζητηθούν, πέραν της ολοκλήρωσης της συζήτησης για τις διοικητικές εποπτικές θέσεις, το θέμα του επαγγελματικού προσανατολισμού και τη βελτίωση του τρόπου πληροφόρησης των μαθητών και των γονιών Γυμνασίων, το θέμα της αξιοποίησης εκπαιδευτικού υλικού από την Ελλάδα, το θέμα της γνώσης της ελληνικής γλώσσας σε ικανοποιητικό βαθμό από τους μαθητές με μεταναστευτική βιογραφία και το θέμα της προώθησης των προγραμμάτων της Τεχνικής Εκπαίδευσης πέραν της πρωινής φοίτησης.


Κόψιμο Βασιλόπιττας από την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας

Την Πέμπτη 18/1/2024 μετά την ολοκλήρωση της Συνεδρία του ΚΔΣ, η Υπουργός επισκέφθηκε τα γραφεία της ΟΛΤΕΚ όπου συμμετείχε στο καθιερωμένο κόψιμο της Βασιλόπιττας.


Συνάντηση με Διευθυντή ΜΤΕΕΚ

Την Δευτέρα 22/1/2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Γραμματείας με τον Διευθυντή ΜΤΕΕΚ.  Θέμα της συνάντηση ήταν η κτιριακή επέκταση του Λυκείου-Τεχνικής Σχολής της Πόλης Χρυσοχούς.


Συνάντηση με Δημοτική Αρχή Παραλιμνίου

Την Πέμπτη 25/1/2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Γραμματείας με την Δημοτική Αρχή Παραλιμνίου.  Θέμα της συνάντηση ήταν η ανέγερση νέας Τεχνικής Σχολής στο Παραλίμνι ή επέκταση της υφιστάμενης. 

Ο Δήμαρχος, προσφέρθηκε να παραχωρήσει γη που γειτνιάζει με την Τεχνική Σχολή, έτσι ώστε να επεκταθεί η Σχολή για να δημιουργηθούν περισσότερα προγράμματα τόσο στην πρωινή φοίτηση όσο και στα ΜΙΕΕΚ, Εσπερινή Σχολή, απογευματινά-βραδινά μαθήματα και γενικά σε προγράμματα δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης το σοβαρό διαχρονικό πρόβλημα ασφάλειας που δημιουργείται κατά την προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών από την Τεχνική Σχολή, λόγω της μη ύπαρξης δρόμου δυτικά του σχολείου.  Ο Δήμαρχος ενημέρωσε λεπτομερώς για τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει ο Δήμος προς επίλυση του προβλήματος το συντομότερο δυνατό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.